במהלך ההריון רצוי לאכול תזונה המורכבת מויטמינים להזנתך ולהזנת ילדך. הוספת פירות, ירקות, דגנים, מוצרים מהחי, הינה בסיס רחב שיכסה את כל אבני המזון הדרושים.
1. במהלך הריון חשוב מאוד לשתות הרבה נוזלים: תה צמחים, מים.
2. יש לאכול הרבה ירקות ופירות
3. דגנים מלאים יעשירו את כמות הסיבים בגוף ויקלו על מערכת העיכול: אורז מלא, חיטה מלאה
4. 2 כפות זרעי פשתן טחונים בסלט או יוגורט יכולים לספק חומצת שומן מסוג אומגה 3, וכך לעזור בפיתוח מערכת העצבים והראיה של העובר. יתרה מכך, אכילת דגי ים עמוקים כגון הליבוט או סלמון פעם בשבוע מספיקה בהחלט להשגת כמות אומגה 3 לתמיכה בהתפתחות העובר.
5. יש להימנע מחטיפים, לבסס את התזונה על חלבונים, מוצרי חלב במידה, ביצים או דגים, דגנים מלאים
6. מקור לויטמין A לתמיכה בחלב אם, בשליה, בהתפתחות הראיה בעובר ומערכת העור והשיער יכול להימצא בירקות ופירות ירוקים, כבד, מוצרי חלב, ביצים.
7. מקור לסידן לשמירת שיניים ועצמות במהלך ההריון יכול להימצא בסלרי, כרוב, שעועית ירוקה, במיה, תאנים, טחינה גולמית, שקדים, אגוזי ברזיל
8. מקור לוטמין C לשמירה על רקמות חיבור, שיפור קליטת ברזל, שימרה על מערכת החיסון יהיה באכילת פלפל אדום, מלון, קיווי, עגבנייה, תות שדה, פירות הדר.
9. ויטמין E באם חשוב להפחית את הקמטים לאחר לידה ולשפר את ההחלמה לאחר לידה. בעובר הויטמין משתתף ביצירת כלי הדם, והלב. מקור לויטמין E נמצא באגוזים, אבוקדו, ירקות עיליים ירוקים, ביצים.
10. מקור תזונתי לברזל לתמיכה בכדורית הדם האדומה, במערכת הנשימה, וגדילה בעובר יכול להיות ע”י אכילת נבטי אלפלפה, אצות, ברוקולי, פטרוזיליה, סלק, בשר בקר, תאנים, שזיפים, ביצים, דגני בוקר מועשרים, עדשים, קטניות, שקדים, מנגו, משמש
11. מקור ל B12: מוצרי חלב, ביצים, בשר אדום
12. מקור לאבץ: ביצים, נבט חיטה, אגוזים, שקדים, גרגירי חומוס, עדשים, ברוקולי
13. מקור למגנזיום לשיפור האנרגיה, הרפיית שרירים, מניעת התכווצות במהלך הריון ושיפור זרימות הדם אל השיליה, התפתחות בניית הלב והעצבים בעובר, תהיה ע”י אכילת אגוזי ברזיל, קשיו, דגנים מלאים, מאכלי ים
המלצות תזונה בזמן ירידת בתפוקת כמות חלב האם
ראשית כדאי לדעת כי תה מרווה או זוטה לבנה מפחיתים חלב אם ועלולים לפגוע בייצורו.
להגברת החלב ניתן להכין חליטה של:
3-4 כפות זרעי שומר ( להקל על הגאזים בתינוק)
1/2 כפית חילבה
4 זרעי אניס
1/2 כפית זרעי קימל
יש לבצע חליטה בליטר מים ולשתות
אכילה של ירקות שורש כגון בטטה, גזר דלעת יכולים להטיב עם האנרגיה הכללית של האם ולשפר את ייצור כמות החלב. חשוב לשלב גם זרעי דלעת, אגוזי מלך, שקדים, אגוזי מקדמיה שגם עשויים להעשיר את ייצור חלב האם. באופן כללי רצוי לשתות הרבה, לעסות את השד תחת זרם מים חמים בעיקר אם הוא נוקשה למגע. לעיתים הייצור תקין אך יש תקיעות במעברי החלב דרך צינוריות החלב. עיסוי בהחלט יכול לרכך ולפתוח את המעברים וכך הזרימה תהייה חלקה יותר אל התינוק.
מניסיוני, טיפול בדיקור יעיל מאוד במצבים אלה. לאחר דיקור מדווחת עליה בכמות הזרימה. לעיתים הפגישות מתבצעות פעמיים בשבוע.
פורמולת צמחים מערביים: coriander, fennel, carum carvi, trigonella, anise
הפסקת הנקה והפחתת חלב אם:
להפסקת כמות החלב יש לשתות תה מרווה, לאכול/ לשתות המון פטרוזיליה
במידה ונוצר גודש יש להניח על השד עלי כרוב ללבוש על זה חזייה ולהשאיר ללילה.
הערה
אין לראות בהמלצה זו חוות דעת רפואית.