מאת: קרן זליכה
היפוקרטס טען: תן למזונך להיות תרופתך, ולתרופתך להיות מזונך
הגענו לשלב בו הקידמה היא בעוכרנו. הקידמה החקלאית והטכנולוגיה המתקדמת הובילה לכך שאנו לא מצליחים להבחין בין מה שהטבע נותן לגופנו לאכול לבין פיתוח חדש עם טעם וצבע שונה ומיוחד. אבותינו בחרו במזון ע”פ זמינותו בעונות השנה מתוך הידיעה מה חשוב לגוף לצרוך.
הטכנולוגיה והתפתחות הרפואה נתנו לנו יכולת להימנע ממחלות קשות אולם המחיר שאנו משלמים הוא שאבדנו את הקשר עם מה שנראה לגופנו נחוץ. אנו אוכלים אוכל מהיר מתועש, אנו קונים את הפירות הכי יפים וגדולים, אוכלים בזמנים לא מסודרים בלחץ או מול טלוויזיה. אנו נוטים לחלות במחלות מודרניות כגון סרטן, מחלות לב, סכרת, לחץ דם גבוה, תסמונת המעי הרגיז ואי פריון. חיינו נהרסים בגלל נושאים שכל כך ניסינו לפתח: רפואה, כימיה, תעשיה.
התזונה שלנו מכילה בתוכה כימיקלים, הורמונים, אנטיביוטיקה, חומרים מייצבים ומשפרי טעם שמשפיעים על הפוריות. אנו יודעים שתזונתנו לקויה אז בוחרים לקחת כדורים ותוספים במחשבה שכך נשפר את הרגלי הצריכה הלקויים. אנו שותים משקאות דיאטטיים המכילים קפאין שמוציאים מעצמותינו סידן ומכווצים את כלי הדם המובילים לאיברים הפנימיים. אנו מתלבשים ע”פ צו האופנה הכי הדוק שאפשר וחושפים את הבטן והגב החוצה כדי שיראו עד כמה יפים אנחנו (ללא ידיעה שבגדים צמודים מפריעים לתנועת הדם וקור עלול לחדור אל הבטן התחתונה ולגרום לאי פריון).
הבשר שאנו צורכים היום מלא באנטיביוטיקה פרופילקטית שנועדה לשמור שהפרה לא תחלה. בנוסף הפרה מקבלת אסטרוגן ע”מ שתגדל מהר ותצבור שומן שיעבה את גופה ויהפכו לעסיסי יותר.
מחלות גניקולוגיות רבות כגון קושי בפוריות, אנדומטריוזיס, שחלות פוליציסטיות ועוד נוצרים בגלל חוסר איזון הורמונאלי באסטרוגן שעלול להיות מושפע מאיכות המזון שלנו ומאורח החיים הלחוץ. התשובה לכך אינה במתן תרופות לשבח את הזקיקים הלא פוריים דיים ולגרום להן לבייץ ולהתפתח כעובר עם איכות ירודה שלא יצליח להשתרש או שמאוחר יותר יגרור הפלה, אלא התשובה היא בשינוי אורח חיים וקצב החיים.
כל מה שנכנס לפה משפיע על גופנו. אכילת פחממות וסוכרים רבים מתפרקים ומכניסים אל זרם הדם גלוכוז (סוכר הדם) ובסוף הופכים לשומן. אפילו שתיית פירות המכילים כמות רבה של סוכר משפיעים על עליית הסוכר בדם. חוסר יציבות בסוכר בדם יוצר שחרור של הורמוני סטרסס (adrenocortical hormones ) שמשפיעים לרעה על פריון.
לכן חשוב לזכור כי יש להפחית אכילת סוכר וממתיקים מלאכותיים ולהפחית פחממות ועמילנים.
בריאות אינה הידיעה שצריך לקחת את התרופה הנכונה או את הויטמין המסוים. שמירה על בריאות הינה דרך חיים.
אנו צריכים לאכול תזונה המורכבת מירקות ופירות טריים – אורגניים אם אפשר. הסינים טענו כי ירקות טריים סמוך אל מועד קטיפתם מכילים יותר צ’י (אנרגיה). אכלו ארוחה חמה ביום ובה ירקות מבושלים כגון: דלעת, גזר, קישואים, בטטה, כרוב, ברוקולי, כרפס, שומר, פטרוזיליה, תרד,סלק אדום.
הוסיפו אל תזונתכם דגנים מלאים כגון קינואה, אורז מלא, דוחן, שיפון, שיבולת שועל. ארוחה משולבת של ירקות ודגנים מלאים יכולה לתמוך במערכת העיכול ולבנות צ’י ודם ע”מ לחזק את גופכם.
איכלו בנחת ולא מול טלוויזיה, לעסו באיטיות כך תעזרו בפירוק המזון ובמטבוליזם נכון. אל תשתו מיד לאחר הארוחה או עם הארוחה.
ודאו כי הבשר שאתם אוכלים לא מכיל אנטיביוטיקה או הורמונים. צרכו דגי ים עמוקים כגון סלמון, טונה, סול המכילים כמות אומגה 3. יש לאכול פילה דג טרי של 200 גרם להשיג את הכמות רצויה. ידוע כי צריכת אומגה 3 לפני ובזמן ההריון משפיעה על אופן גדילת מערכת העצבים של העובר.
צרכו חלב במתינות. סידן יכול להגיע גם ממוצרים אחרים כגון: כרוב, ברוקולי, סרדינים, טחינה גולמית, תרד, אצות, שקדים. סידן זה לרוב זמין יותר מסידן שמתקבל ממוצרי חלב.
אם קיימת נטייה לקנדידה הפסיקו צריכה של מזון מעושן או מקופסאות שימורים, הימנעו ממזונות המכילים שמרים, אלכוהול, וחומץ. למידע נוסף אודות תזונה בקנדידה לחצי כאן
שנו את אורח חייכם, האטו את מרוץ החיים, מצאו זמן לעצמכם ולתחביב שהפסקתם. קחו 5 דקות זמן לפני השינה ותרגלו נשימה איטית אל הבטן וחיזרו בלב כי אתם מוכנים לבצע שינוי בחייכם לכבוד ההריון המיועד. האמינו כי ההריון קרב ובא.
שלבו טיפול תזונה עם טיפולי דיקור וצמחי מרפא להעצים את הכנת הגוף לקראת הריון והתמודדותו עם התהליך.